Bine ati venit pe pagina oficiala a Spitalului Orasenesc Hirlau

Anunturi

Proiect pediatrie

Avem placerea de a veni in intampinarea cerintelor dumneavoasta de a prezenta oferta noastra in ceea ce priveste o mai buna colaborare cu familia celor mici cat si a medicilor de familie, in ceea ce priveste starea de sanatate a pacientilor dumneavoastra.

Sunt Dr Colta Mihai Ioan

     medic primar pediatru

                               competenta in imuno-alergologie, pneumologie, cu mare experienta in recuperare a deficitelor ponderale la sugari si prescolari.

Directorului DSP Dr Stafie a declarat „De ce copii din orasul Harlau si zona arondata Spitalului Orasenesc  Harlau sa nu aiba o asistenta medicala padiatrica competenta si gratuita ”

Toate investigatiile prevazute in protocolul cu Laborator Praxis, sunt decontate de CAS Iasi prin intermediul Spitalului Harlau – deci pacientul are gratuitate la  investigatiile ce sunt necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Conducerea Spitalului Orasenesc Harlau cat si Asociatia „Salviaza o inima” au dotat sectia de Padiatrie cu apratura in valoare de peste 35.000 Euro. Primaria Harlau a imbunatatit conditiilor hoteliere cu o investitie destul de substantiala.

Sectia noasta dispune de aparatura noua dupa cum urmeaza :

  • Analizator gase sanguine Zimenns(Made Germania) = 30 parametri pentru diagnosticare si terapie in urgenta sau in caz de necesitate,
  • EKG cu 12 canale(Made Japan),
  • Spirometru cu seringa de calibrarea (Made USA),
  • Aparat de monitorizare a functiilor vitale in urgenta, cu monitorizarea on line si in timp real a saturatiei oxigenului, ritim cardiac, EKG, tensiune, cat si alerta sonora in cazul depasiri parametrilor prestabiliti (Made Japan),
  • Aparat cu laser pentru depistarea venelor, pentru o mai rapida abordare a traectului venos in caz de urgenta (Made USA),
  • Aparat pentru oxigenoterapie  cu presiune constanta, silentios si  portabil (Made USA).
  • Aspirator pentru secretii
  • Aparate pentru aerosoli  in tratamentul afectiunilor pulmonare

Avand la dispozitie cele prezentate am purces la abordarea profesionala a patologiei pediatrice la nivelul cerintelor actuale.

Proiectul isi propune imbunatatirea asistentei medicale la nivelul Spitalului Harlau  sa creasca rata de diagnostic a bolilor cronice in stadii precoce, curabile ce implica o rata precoce de vindecare cu costuri relativ mai mici. Ca obiectiv abordarea bolilor imune si imuno-alergice, pulmonare cronice,afectiuni cronice  hepatice, sindrom de malabsobtie si nu numai, dupa sistemul de lucru din Clinica II Pediatrie a Spitalului de Urgenta Sf Maria Iasi.

            SECTIA DE  PEDIATRIE  A SPITALULU ORASENESC HARLAU in colaborare cu Laboratorul SYNEVO,EFECTUIAZA GRATIS DE 1 AN SI 3 LUNI, O PALETA LARGA DE INVESTIGATI A UNOR BOLI CRONICE SI ACUTE, DUPA CUM URMEAZA :

ü  Deficitul imun Ig A .Ig G, Ig M (copii cu imunitatea scazuta),

ü  Terenul atopic (stabilim cauza/cauzele simptomelor alergice) cat si stabilirea tratamentului actual,

ü  Wheezing recurent(cauza wheezingu-lui „harcaieli” sau a pneumoniilor recidivante ),

ü  Astm bronsic (etiologia(cauza), terenul alergic sau nu cat si alte cauze ce pot   mima simptomatologia unui astm bronsic ),

ü  Stationarea in greutate asociate cu talie mica – stabilirea cauzelor si tratament,

ü  Investigarea anemiilor trenante,

ü  Investigarea, diagnosticarea cat si tratamentul sugarilor  cu afectare hepatica (citoloza hepatica),

ü  Depistarea precoce a afectiunilor musculare – miopatii etc.,

ü  Depistarea precoce a                 -      Mononucleozei infectioase

-          Toxocaroza(afectiune ce poate fi transmisa de la catei-cu o simptomatologie pulmonara)

-          Boala ghiarelor de pisica

-          Ac anti Borelia(boala dat de intepatura de capusa),

-          Gastrite asociate cu H Pylori ce pot crea mari probleme daca nu sunt tratate corect si la timp,

Si multe altele …..

In cei doi ani de activitate in aceasta sectie am efectuat o permanenta instruire a cadrelor medii pentru o abordare profesionala, competenta si pentru respectarea protocolului de investigare si tratament la standardele  actuale.

Nu  in ultimul rand  am cautat sa vem rabdare, compasiune, intelegerea fiecarui pacienet cat si a familiei acetuia. In speranta ca activitatea, precum si rezultatele proiectului implementat la nivelul Sectiei  de pediatrie a Spitalului Orasenesc Harlau,  vor fi aduse la cunostinta pacientilor, va  adresez  pe aceasta cale doamnelor si domnilor  medici de famile  un an mai bun ca cel precedent. Multumim de  colaborare in efortul ca activitatea medicala sa se desfasoare la  standarde ridicate in interesul pacientilor nostri.

         Ianuarie 2018                                                             Dr Mihai Ioan Colta

Concurs farmacist - tematica si bibliografie

Rezultate concurs - 09.10.2017

Publicatie de concurs - post asistente si infirmiere


————-

Rezultate finale concurs din 25.10.2017

Rezultate selectie de dosare post de farmacist

REZULTAT PROBA SCRISA LA CONCURSUL DIN DATA DE 25.10.2017

Rezultatul verificarii dosare concurs din data 25.10.2017

Anunt Nr. 4875/16.10.2017

Concurs Manager 19.06.17

Rezultat concurs Manager 19.06.17

Rezultate proba scrisa nr 4788/10.10.17